Cultureel Café: De Olde Deerns en Klein Accordeon Orkest

21jan15:0017:00Cultureel Café: De Olde Deerns en Klein Accordeon OrkestOm met De Olde Deerns te beginnen. Die zijn oud, maar ook weer niet zó oud.

Evenement details

“Om met De Olde Deerns te beginnen. Die zijn oud, maar ook weer niet zó oud. Oud staat voor: oud-leden. Namelijk van Jong Gelre Twello. Tijdens een reünie in 1998 werd een revue opgevoerd, met daarin één dialectliedje. Dit lied, Iesselland, is de basis geworden van de oprichting van De Olde Deerns. Freke, Hetty en Nel hebben de afgelopen 16 jaar een groot repertoire opgebouwd van mooie liedjes en gedichten/voordrachten over vroeger en nu, over liefde, dialect en andere onderwerpen. Soms bestaande liedjes, soms zelfgeschreven liedjes, verhaaltjes die worden uitgespeeld, gedichten. Met één overeenkomst: alles in het dialect. Het dialect geeft een band, geeft je het gevoel, dat je elkaar snapt. Maar ook mensen, die geen dialect spreken, genieten van een optreden van De Olde Deerns. Het programma van De Olde Deerns is soms hilarisch, soms ontroerend, maar altijd met veel herkenning. Laat u verrassen en geniet van het gezellige optreden.

Dan even wat meer informatie over het Klein Accordeon Orkest. Dit orkest bestaat uit vijf enthousiaste accordeonisten. De groep is in 1998 bij elkaar gekomen om samen met veel plezier muziek te maken en bestaat dus dit jaar dus 25 jaar. Het repertoire wat gespeeld wordt is groot, van klassiek tot bekende meezingers en alles wat daar tussenin zit. Voor de gelegenheid is aan Gerbert Tiemens gevraagd om te komen spelen op het drumstel. Dit belooft een prachtig jubileumoptreden te worden.

Aanvang van het Cultureel Café: 14.30 uur. Het Cultureel Café is ook dit seizoen gratis toegankelijk. Er moeten echter wel kaarten gereserveerd worden. Dat kan via de balie van Kulturhus EGW maar ook online.”

Tijd

21 januari 2024 15:00 - 17:00(GMT+02:00)

Kulturhus EGW

Routebeschrijving