Dodenherdenking

04mei19:1020:15DodenherdenkingTijdens deze dodenherdenking wordt stil gestaan bij alle Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord.

Evenement details

“Tijdens deze dodenherdenking wordt stil gestaan bij alle Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord. Ook worden de mannen en vrouwen herdacht die in latere oorlogssituaties en vredesmissies zijn gesneuveld.

Om 19.10 uur, als de Nederlandse vlag halfstok hangt, begint de stille tocht in Epe. Het vertrekpunt is het monument voor gerechtigheid en vrede op het horecaplein. De stoet loopt naar de begraafplaats aan de Tongerenseweg. Daar worden gealllieerde vliegeniers herdacht die in Epe en omgeving het leven lieten. Stichting Broken Wings plaatst voor deze gelegenheid foto’s bij de graven zodat deze militairen een gezicht krijgen. Daarna vindt er een ceremonie plaats in het Sweerts de Landaspark. De plechtigheden beginnen kort voor 20.00 uur met het Taptoe-signaal, waarna de aanwezigen twee minuten stil zijn.”

Tijd

4 mei 2024 19:10 - 20:15(GMT+02:00)