Jazz and More Epe: Veldman Vintage Project & Flavium

27jul15:3020:00Jazz and More Epe: Veldman Vintage Project & FlaviumDe Flavium Bluesband, opgericht in 1969, veroverde in de loop van zijn bestaan een prominente plaats in de nationale en internationale blueswereld.

Evenement details

“Een deep dive naar de periode waar zijn voorliefde voor muziek ligt: around 70’s. Een tribute aan de periode van 1965 tot 1975. Van Jimi Hendrix tot The Rolling Stones en van Cream tot CCR. En wat te denken van Rory Gallagher, Santana of Crosby, Stills, Nash & Young?

De Flavium Bluesband, opgericht in 1969, veroverde in de loop van zijn bestaan een prominente plaats in de nationale en internationale blueswereld. Tijdens talloze optredens op o.a. het Northsea Jazzfestival, Ribs and Blues, BluesPeer en Culemborg Blues, en tournees in o.a. Duitsland, België, Engeland en Ierland maakte de band zijn live-reputatie meer dan waar. De band deelde het podium met BB King, Rory Gallagher, Champion Jack Dupree en vele nationale coryfeeën.

Flavium debuteerde met het album “Bad Luck” en in de jaren daarna volgden nog twaalf lp’s, vier cd’s en diverse singles, waarvan de hits “Nightlife” en “Nobody knows you when you’re down and out” de bekendste zijn.

In 2015 werd Flavium toegelaten tot de “Dutch Blues Hall of Fame” van de Dutch Blues Foundation.

Flavium bestaat uit : Bert Vrieling (vocals), Erwin van Ligten (gitaar), Willem Swikker (orgel, piano), Bouke van Olst (drums) en Eric Bagchus (basgitaar).”

Tijd

27 juli 2024 15:30 - 20:00(GMT+02:00)