Dit is een repeterend evenement

Kerstconcert Ukraine Liberation Orchestra

19okt11:3711:37Kerstconcert Ukraine Liberation OrchestraHet Ukraine Liberation Orchestra (ULO) en hun dirigent Jeroen Weierink nodigen u van harte uit bij dit concert dat ze eigenlijk niet willen spelen.

Evenement details

“Het Ukraine Liberation Orchestra (ULO) en hun dirigent Jeroen Weierink nodigen u van harte uit bij dit concert dat ze eigenlijk niet willen spelen. Al ruim een jaar spelen zij overal in den lande concerten die de verschrikkelijke situatie in Oekraïne ten grondslag hebben. Een paar weken na het uitbreken van deze vreselijke oorlog heeft de Deventer Schouwburg i.s.m. de gemeente een opvang ingericht voor professionele musici met een klassieke achtergrond. Vanaf het begin hiervan is dirigent Jeroen Weierink hierbij betrokken
Zijn werkterrein lag een behoorlijk gedeelte van het jaar in Oekraine van Kiev tot Dnjipro en Kharkiv. Binnen de korte keren melden zich strijkers, zangers, pianisten, blazers met de hoop hun professie op één of andere manier gestalte te blijven geven. We werden ondergebracht in het Irishuis. Met deze musici is getracht in grote of kleine bezetting, met koor of orkest alleen, de helende werking van muziek te laten ervaren. Muziek is helend, muziek verbindt en de taal van muziek is universeel. Dat muziek veel emoties losmaakt ervaren ze elke avond.

Ze beginnen elk concert met het “gebed voor Oekraine” en spreken hiermee de hoop uit dat deze concerten heel snel tot het verleden gaan behoren. Dan zal ook de opbouw van het land beginnen. Veel is kapot gemaakt. Het menselijke leed is niet te beschrijven. Het is daarom heel belangrijk om troost te vinden. Muziek helpt daarbij. Dit wordt een prachtig concert!

Na een wat ernstig begin wordt het snel een avond vol positivisme en hoop voor de toekomst! Muziek in kerstsfeer en we nemen zelfs al een voorproefje van het nieuwe jaar. Vrolijke melodieën van Strauss en Lehar, evenals Zigeunerklanken van Johannes Brahms zijn onderdeel van dit programma. Een warm bad in de donkere dagen voor Kerstmis.

Kaartverkoop bij VVV Epe.”

Tijd

(Donderdag) 11:37 - 11:37