Open Tuinen Weekenden 2024

14jul10:0016:00Open Tuinen Weekenden 2024In een aantal tuinen zullen activiteiten worden georganiseerd, waarbij bezoekers op ontdekking gaan.

Evenement details

“v met de bezoekers de tuin als een ontdekkingsreis ervaren. Onze zintuigen prikkelen, de kleurrijke schoonheid van planten en bloemen zien, het gezang van de grote verscheidenheid aan vogels horen, het dansen van de bijen, vlinders en hommels aanschouwen, de zoete geuren van de vele bloemen ruiken, de warmte van de zon of de druppels van de regen voelen op onze huid, het proeven van wat de tuin ons geeft. Kortom, het thema dit jaar zal dan ook zijn: ‘De tuin als ontdektuin voor jong & oud”.

In een aantal tuinen zullen activiteiten worden georganiseerd, waarbij bezoekers op ontdekking gaan. Deze activiteiten zullen bij een aantal tuinen in het bijzonder gericht zijn op kinderen en jongeren. De activiteit kan een rondleiding zijn, educatieve opdrachten uitvoeren, leren over bijen, honing en biodiversiteit, zelf op onderzoek gaan, horen over klimaatbestendig tuinieren, proeven van lekkernijen uit de tuin of het ontmoeten van mensen, die hun passie voor tuinieren willen delen etc.”

Tijd

14 juli 2024 10:00 - 16:00(GMT+02:00)