Samen zingen in vrijheid voor vrede.

05mei19:0021:00Samen zingen in vrijheid voor vrede.Op zondag 5 mei a.s. zal de Stichting Hulp Letland Epe en de Kon. Chr. Gemengde Zangvereniging Hosanna uit Vaassen een zangavond organiseren in de Grote Kerk van Epe.

Evenement details

“Op zondag 5 mei a.s. zal de Stichting Hulp Letland Epe en de Kon. Chr. Gemengde Zangvereniging Hosanna uit Vaassen een zangavond organiseren in de Grote Kerk van Epe. De St. Hulp Letland organiseert al jaren dit soort avonden om reden dat op 4 mei 1990 Letland zich onafhankelijk verklaarde van de Sovjet Unie en onze bevrijding met de Letse bevrijding samenvalt.

In deze tijd van oorlog in de Oekraine en oorlogsdreiging, zeker richting de Baltische Staten, lijkt het goed dat wij ook bij 79 jaar Vrijheid stil te staan en dit te uiten middels koor en samenzang. Aan deze avond werken mee: de Kon, Chr., Gem. Zangvereniging Hosanna o.l.v. Bea Schreurs, de Letse soliste /sopraan en violiste Valerija Satibaldijeva, solisten Beert van Oene en Bert Smedinga en de pianist/organist Gerrit Koele.

De Letse sopraan zong al eerder tijdens bevrijdingsconcerten in Epe en Vaasssen en werkte de afgelopen jaren mee aan diverse kerkdiensten en kerstconcerten op de Veluwe. Deze sopraan is al veel gevraagd voor concerten ook in het buitenland en zong o.a in Berlijn, Salzburg, Wenen en Barcelona.

Er zal deze avond veel ruimte zijn voor samenzang van bekende liederen. Aanvang van deze zangavond is 19.00 uur. De Grote Kerk Epe is open om 18.30 uur De toegang tot deze avond is gratis. Vanuit Dronten , Hattem en de Flevopolder rijden chauffeurs zeer regelmatig, niet zonder risico, met vrachtwagens met allerlei hulp- en levensmiddelen, naar het oorlogsgebied van de Oekraine. Er zal een collecte worden gehouden voor deze humanitaire hulp aan Oekraïne. De volledige collecte is voor dit doel.”

Tijd

5 mei 2024 19:00 - 21:00(GMT+02:00)