Voorjaar bij CPEconcert Klassiek in de Kerk

07mrt20:0022:00Voorjaar bij CPEconcert Klassiek in de KerkOp donderdag 7 maart om 20.00 uur vervolgt CPE haar concertserie Klassiek in de Grote Kerk van Epe met een concert van een jong duo: Mariette Freijzer, cello en Cathelijne Maat, piano.

Evenement details

“Op donderdag 7 maart om 20.00 uur vervolgt CPE haar concertserie Klassiek in de Grote Kerk van Epe met een concert van een jong duo: Mariette Freijzer, cello en Cathelijne Maat, piano. Zij spelen een prachtig, lenteachtig programma met werken van Brahms en Shostakovich.

Toen Mariette Freijzer en Cathelijne Maat als muzikaal duo aan elkaar werden gekoppeld, bleek dit een gouden combinatie. Hun gezamenlijke interesse in wortels en voorouders van de componisten zorgt voor een diepe verbondenheid met de muziek en met elkaar.

Duo Freijzer & Maat debuteerde op het Beethoven Festival Zutphen in 2018, waar hun meer dan uitverkochte concert heel goed werd ontvangen. Naast sonates en ander werk van Beethoven hebben zij hun duo-repertoire uitgebreid met composities van onder meer Schumann, Brahms, Saint-Seans, Fauré en Shostakovich.

Zowel Brahms als Shostakovich waren begin dertig toen ze hun fraaie piano/cello sonates schreven. Opvallend is dat Brahms deze sonate “Sonate für Klavier und Violoncello” noemde, waarbij de twee instrumenten gelijkwaardige partners zouden moeten zijn en de piano dus niet alleen een begeleidende rol aan zou moeten nemen. Shostakovich schreef zijn cello-sonate opus 40 op 28-jarige leeftijd in een emotioneel stormachtige periode van zijn leven. Op weg naar de première van deze cellosonate op 25 december 1935 bereikte hem het bericht met kritiek op zijn Opera “Lady Macbeth” waardoor hij in ongenade viel bij de Sovjetleiding. Shostakovich werd openlijk uitgeroepen tot vijand van het volk.

Maar dat heeft dus geen effect gehad op de populariteit van zijn muziek.

Kaartverkoop bij VVV Epe.”

Tijd

(Donderdag) 20:00 - 22:00

Locatie

Grote Kerk Epe

Hoofdstraat 76