Dit is een repeterend evenement

Cannenburch in kerstsfeer

19dec11:0016:00Cannenburch in kerstsfeerEntree & tijd: optredens om 14.00 en 16.00 uur - gratis te beluisteren tijdens het museumbezoek.

Evenement details

“Zodra je in de feestelijke decembermaand kasteel Cannenburch binnenstapt, voel je de kerstsfeer van vroegere tijden. Geniet tijdens de decembermaand van de vele sfeervol ingerichte vertrekken.

De eettafel is gedekt met het mooiste servies voor het grote diner en in de ontvangsthal reikt de stijlvol versierde kerstboom als vanouds tot het metershoge plafond. Overal waar je kijkt brengen de vele warme lichtjes, de prachtige kerststukken en zorgvuldig gedecoreerde kerstbomen die speciale sfeer wat deze tijd van het jaar zo bijzonder maakt.

Dickenskoor

Op zaterdag 16 december treedt het Dickenskoor Epe op in de grote ontvangsthal en weerklinkt hun prachtige zang door het gehele kasteel. Onder leiding van dirigent Wichert Groothuis brengt het koor, bestaande uit 10 alten en 6 bassen en tenoren, een repertoire van Christmas Carolls en (oud)-Nederlandse kerstliederen ten gehore. Een bijzondere combinatie van accordeon, mandoline en luit zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Entree & tijd: optredens om 14.00 en 16.00 uur – gratis te beluisteren tijdens het museumbezoek.

Avondopenstelling

Zodra je de verlichte brug op loopt, stap je een andere tijd binnen. In de keuken voel je de warmte tegemoet komen en in de eetkamer krijg je bijna zin om ook aan te schuiven. Terwijl je nog nageniet van de indrukwekkende kerstboom in de ontvangsthal, zie je in de herenkamer als het ware de kasteelheer tevreden in zijn stoel zitten terwijl de dames in de salon onder het genot van een kopje thee genieten van de kerstboom. Boven in de kapel staat de kerststal klaar voor kerstavond en wordt er in de bibliotheek nog snel een laatste hand gelegd aan wat mooie decoraties.

Datum: donderdag 21 & vrijdag 22 december Tijd: 18.00 tot 21.00 uur Entree: volwassenen €13,50, kinderen 4 t/m 18 jaar €5,00, kinderen 0 t/m 3 jaar Gratis, Donateurspas en Museumkaart geldig.

Reserveren: www.glk.nl/activiteiten-cannenburch

Midwinterhoornblazers

Ooit het karakteristieke geluid van een midwinterhoorn gehoord? De blaasperiode valt in de donkerste periode van het jaar en je zult het tijdens een wandeling in het open veld, de hei of het bos uit duizenden herkennen.

Ieder jaar blazen de Veluwse Midwinterhoornbloazers rondom de roeivijver in het kasteelpark de zon weer op. Een mooie traditie en bijzondere ervaring die je niet mag missen. Het ‘bloazen’ begint om 8.44 uur, is vrij toegankelijk en duurt ongeveer een half uur.

Kasteel Cannenburch gaat aansluitend aan het midwinterhoornblazen vervroegd open en hanteert een speciaal tarief voor de bezoekers die voor 10.30 uur het kasteel bezoeken. Vanaf 11.00 uur geldt weer het reguliere tarief.

Datum: zaterdag 23 december

Entree tot 10.30 uur: volwassenen €7,50, kinderen 4 t/m 18 jaar €2,50,

kinderen 0 t/m 3 jaar Gratis, Donateurspas en Museumkaart geldig

Reserveren: www.glk.nl/activiteiten-cannenburch”

Tijd

19 december 2023 11:00 - 16:00(GMT+02:00)

Locatie

Kasteel Cannenburch

Maarten van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen

Other Events

Kasteel Cannenburch

Routebeschrijving