Concert vocaal Huygens ensemble

19nov15:3017:00Concert vocaal Huygens ensembleHet koor neemt u mee op reis over de wereld. U krijgt werken te horen uit Australië, Amerika, Brazilië en Nieuw-Zeeland.

Evenement details

“Het koor neemt u mee op reis over de wereld. U krijgt werken te horen uit Australië, Amerika, Brazilië en Nieuw-Zeeland. Bijzondere nieuwe werken. Het programma draagt de titel Te Mea Nui wat zoveel betekend als ‘wat is het belangrijkste?’ Het is een citaat uit de gelijknamige compositie van Katherine Bell en de tekst is in de taal van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. In de compositie horen we ook het antwoord op de vraag: ‘Het zijn de mensen’.

In de andere composities staan ook steeds de mensen en hun verbinding onderling centraal. In Romancero Gitano van Mario Castelnuovo Tedesco horen we in 7 delen een beschrijving van het dagelijks leven in Andalusië. Zo zijn we getuige van een processie en zijn we te gast bij een dans waar we de castagnetten horen.

In het Braziliaanse Jubiaba horen we sterke invloeden van de volksmuziek. Het is een ritmisch uitdagende compositie vol verrassende wendingen. In Triptych of Austral time schets de Australiër McKinley op fantastische wijze muzikale beelden van het Australische landschap.

Het gerenommeerde kamerkoor Huygens Vocaal Ensemble laat ook dit keer weer een gevarieerd en verrassend programma horen. In komend programma wordt het koor begeleid door gitarist Emiel van Dijk. Hij zal ook enkele solowerken op gitaar spelen.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.huygensmusic.nl”

Tijd

19 november 2023 15:30 - 17:00(GMT+02:00)

Locatie

Grote Kerk Epe

Hoofdstraat 76

Other Events

Grote Kerk Epe

Routebeschrijving