Lezing: Wilde bijen

20sep20:0022:00Lezing: Wilde bijenOp 20 september verzorgt de KNNV – Vereniging voor Veldbiologie – afdeling Epe Heerde een interessante lezing over wilde bijen door Pieter Van Breugel.

Evenement details

“Op 20 september verzorgt de KNNV – Vereniging voor Veldbiologie – afdeling Epe Heerde een interessante lezing over wilde bijen door Pieter Van Breugel.

In ons land komen naast de bekende honingbij, meer dan driehonderd soorten bijen voor. We noemen ze wilde bijen, omdat ze hier inheems zijn, dus ‘in het wild’ voorkomen. De ruim twintig soorten hommels rekenen we ook tot onze wilde bijen. Zij vormen volken met vele dieren in één nest. De meeste inheemse bijen doen echter alles alleen en heten daarom solitaire bijen. Omdat ze ons niet steken en dus niet lastig zijn, zijn ze onbekend. Vele van deze soorten zijn gespecialiseerd op bepaalde planten en worden sterk bedreigd door de negatieve invloed van de mens op de flora. De soorten zijn vaak genoemd naar hun uiterlijk of gedrag. Zo kunt u onder meer aantreffen: zandbijen, koekoeksbijen, metselbijen, maskerbijen, behangersbijen, wolbijen, bloedbijen en zijdebijen.

Pieter van Breugel houdt zich al jaren bezig met het bestuderen van deze dieren en het aanbieden van nestgelegenheid en is auteur van enkele boeken over wilde bijen. Uit zijn eigen ervaring puttend en aan de hand van werkelijk unieke opnames, zal hij u een wonderlijke insectenwereld voortoveren, die u onmiddellijk zal verleiden om in uw eigen omgeving meer en beter te gaan kijken.

Door zijn enthousiaste verhaal zult u geïnspireerd en rijker naar huis gaan, in het besef dat ook in uw directe omgeving juweeltjes van dieren een wonderlijk leven leiden. Het loont dus werkelijk de moeite om te komen!”

Tijd

20 september 2023 20:00 - 22:00(GMT+02:00)

Locatie

Kulturhus Epe

Stationsstraat 25, epe

Other Events

Routebeschrijving