Meere-orgelconcert door Evan Bogerd

21mrt20:0021:00Meere-orgelconcert door Evan BogerdHet is dit jaar 30 jaar geleden dat het Meereorgel in de Grote Kerk van Epe na een grondige restauratie weer voor gebruik in de kerk werd opgeleverd.

Evenement details

“Het is dit jaar 30 jaar geleden dat het Meereorgel in de Grote Kerk van Epe na een grondige restauratie weer voor gebruik in de kerk werd opgeleverd. In 1994 werd dit met het instellen van een jaarlijkse serie orgelconcerten bekroond. Deze jaarlijkse serie start dit jaar op donderdag 21 maart met een feestelijk concert in de Grote Kerk door organist Evan Bogerd.

Om een en ander extra feestelijk te maken heeft de orgelcommissie besloten voor dit concert geen toegangsprijs te vragen.

Evan Bogerd (1993) is sinds 1 januari 2020 cantor-organist in de Westerkerk in Amsterdam. Hij is een organist met lef en virtuositeit, maar ook met rust en een mooie voordracht en hij kan fantastisch improviseren. Het orgel op diverse wijze promoten voor een breed publiek is wat Evan Bogerd al jaren inspireert. Hij speelt op dit concert werk van J. S. Bach, Mendelssohn, Camille Saint-Saëns, Jehan Alain en – op speciaal verzoek – 2 improvisaties.

Evan Bogerd is een veelgevraagd concertorganist in binnen-en buitenland. Hij studeerde bij Herman van Vliet en bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Evan won diverse prijzen waaronder de 1e prijs op het internationale ‘Anton Bruckner’ Improvisatieconcours te Linz en tweemaal de 1e prijs op het Nationaal Improvisatieconcours te Dordrecht.

Tijdens de concerten is de organist in de Grote Kerk in Epe te zien op een videoscherm in de kerk.”

Tijd

21 maart 2024 20:00 - 21:00(GMT+02:00)

Locatie

Grote Kerk Epe

Hoofdstraat 76

Other Events

Grote Kerk Epe

Routebeschrijving