Open dag Bijenvereniging Epe

19aug10:0016:00Open dag Bijenvereniging EpeImkervereniging De Imme in Epe organiseert op zaterdag 19 augustus 2023 een open dag.

Evenement details

“Imkervereniging De Imme in Epe organiseert op zaterdag 19 augustus 2023 een open dag. Dit jaar bestaat de open dag uit een fietsroute van ongeveer 5 km in Epe met verschillende tussenstops met activiteiten voor jong en oud.

De fietsroute start bij het Honingmagazijn, Tongerenseweg Zuid 119 vanaf 10:00 uur. Het Honingmagazijn is een winkel voor imkers. Speciaal voor de open dag staan onze imkers voor jullie klaar om te laten zien hoe honing wordt geslingerd. Ook bestaat de mogelijkheid om kaarsjes te maken van bijenwas. En natuurlijk kun je verschillende soorten honing proeven.

Halverwege de route is er een tussenstop bij de Tovertuin. In deze tuin worden fruit, groenten en bloemen verbouwd op een biologisch dynamische wijze. Bijen zijn, net als andere insecten, belangrijk voor de bestuiving. Hoeveel insecten kunnen jullie spotten in de Tovertuin? Ook kun je een zaadbommetje maken om de bijen te helpen.

De route eindigt bij de bijenstal van de Imme, Ledderweg 11, ons eigen clubgebouw. Hier kun je tot 16:00 u meer informatie vinden over de bijen, over het werk van de imker en alle attributen die een imker nodig heeft om goed te zorgen voor onze honingbij.”

Tijd

19 augustus 2023 10:00 - 16:00(GMT+02:00)

Locatie

Honingmagazijn

Honingmagazijn, Tongerenseweg Zuid 119 epe

Other Events

Routebeschrijving