Presentatie over de Flora en Fauna in het natuurgebied Korte Broek bij Vaassen

31jan19:3021:30Presentatie over de Flora en Fauna in het natuurgebied Korte Broek bij VaassenOp 31 januari 2024 organiseert het KNNV Epe-heerde een presentatie over het onderzoek in het natuurgebied Korte Broek bij Vaassen.

Evenement details

“Op 31 januari 2024 organiseert het KNNV Epe-heerde een presentatie over het onderzoek in het natuurgebied Korte Broek bij Vaassen..
Het Korte Broek is een prachtig natuurgebied, eigendom van het Geldersch Landschap en Kasteelen en is ongeveer 45 ha groot. Gelegen ten zuiden van Vaassen, op de flanken van het Veluwemassief. Door het gebied loopt de Egelbeek, ecologisch gezien, een belangrijk onderdeel van het landschap. Het gebied is in de 19e en 20e eeuw grotendeels ontgonnen tot grasland, waarbij sloten zijn aangelegd, voor de ontwatering. Eind jaren negentig en in 2013 zijn ingrepen uitgevoerd om het gebied natuurlijker te maken. Het Korte broek behoort vrijwel geheel tot het Gelders Natuur Netwerk.

In 2022 heeft de KNNV – Nederlandsche Vereniging voor Veldbiologie, afdeling Epe-Heerde in goed overleg met het Geldersch Landschap een onderzoek ingesteld. De vele inventarisaties van ruim 60 leden hebben een schat aan informatie opgeleverd. Het heeft de kennis van het gebied vergroot en ook de kennis van de deelnemers aan dit meer dan interessante project. Dit alles gebundeld in een rapport: 2023 Rapport Flora en Fauna in het Korte Broek. Maar het loont zeker de moeite naar de presentatie te komen als u geïnteresseerd bent in, of meer wilt weten over dit gebied.

Op deze avond zullen een aantal leden van de KNNV, een presentatie verzorgen over de resultaten van het onderzoek. Aan de orde komen geologie, zoogdieren, broedvogels, insecten, padenstoelen, planten en wateranalyse.”

Tijd

31 januari 2024 19:30 - 21:30(GMT+02:00)