Zomerconcert Urker MANS Formatie in de Grote Kerk Epe

28aug19:3021:00Zomerconcert Urker MANS Formatie in de Grote Kerk EpeHet zomerprogramma is een goede mix van klassiek, populair, geestelijk en spirituals.

Evenement details

“Op woensdag 28 augustus 2024 geeft de Urker MANS Formatie een concert in de Grote Kerk in Epe. Het ensemble, dat dit jaar 12,5 jaar bestaat, is geen onbekende in deze regio. Ze brengt een gevarieerd programma ten gehore met geestelijke liederen, spirituals en klassieke en populaire werken. De dirigent Martin Mans neemt de bezoekers mee in het verhaal over de zee en de zangtraditie van Urk. De opening is traditiegetrouw in procession met psalm 107; ‘Zij die de zee bevaren.’ De zee zingt verder in de liederen ‘Ruwe Stormen mogen woeden’ en ‘Hij die rustig en stil.’ Spirituals zoals: ‘The Holy Highway en Precious Lord’ worden met overtuigingskracht gezongen. De klassieke werken waaronder delen uit het Requiem van Mozart zijn een streling voor het oor van de liefhebber van klassieke muziek. Het populaire slot van het programma is met humor verweven passend bij een ongedwongen zomerconcert. De begeleider van de avond is Mark Brandwijk die zowel aan het orgel als op de vleugel een toegevoegde waarde levert. Hij weet de zang voortreffelijk te begeleiden en brengt daarnaast adembenemende improvisaties ten gehore. Een concert van de Urker MANS Formatie biedt een grote variatie aan zang en instrumentale muziek.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Epe.

12,5 JAAR URKER MANS FORMATIE

Het ensemble is in 2011 opgericht en geeft elk jaar een serie zomer- en kerstconcerten. Het zomerprogramma is een goede mix van klassiek, populair, geestelijk en spirituals. De sfeer van de avond is ongedwongen. De zangers hebben veel podiumervaring. Ze zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek.

In de beginjaren maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven vormgegevens in beeld en geluid. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, hebben ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. De meest recente is een paas-cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.”

Tijd

28 augustus 2024 19:30 - 21:00(GMT+02:00)